Predator Challenge

24. června 2015, 15:06


O víkendu 20. – 21. června proběhl závod Predator Challenge. Predator Challenge je extrémní překážkový závod, který je v České Republice naprosto unikátní. Celá akce proběhla v Plzni před Nákupním centrem Borská pole. Překážky byly postaveny na míru a nikdo si je nemohl předem vyzkoušet.

Od pondělí se vše připravovalo a stavělo, aby byla trať o víkendu perfektně připravená. Stavbu trati zajišťovali organizátoři tradičních závodů Predator Race. Přes týden jsem udělal pár fotek z příprav, abych měl nějaké fotky na Facebook Nákupního centra Borská pole, který spravuji.
Dotazy ohledně závodů začínaly nasvědčovat slušné účasti závodníků a já se začínal těšit na víkendové focení.

V sobotu ráno přijíždím na parkoviště, které je z velké části obsazené. Závodníci se již rozcvičují a okukují trať. Já si jdu celou trať pořádně prohlédnout, abych zjistil, z jakých míst půjdou dělat nejlepší fotky. Jsem připraven, a tak jdu omrknout startovní listinu. Zjistil jsem, že účast je slušná a dokonce i několik odvážných žen se registrovalo. Účastníci přijeli z různých koutů Čech a dokonce i ze Slovenska.

V 10 hodin závody začaly a já začínám fotit. Atmosféra je parádní, závodníci se navzájem podporují a všichni se snaží, co jim síly stačí. Fotky budou mít skvělou atmosféru. Celý den se nese v duchu občasných přeháněk, a tak střídavě pobíhám s blesky do stanu a zase zpátky. Sobotní kvalifikace je za námi a já odjíždím domů. Kontroluji fotky, přemýšlím, co udělat v neděli lépe, kde budou lepší místa na focení a hlavně se těším na další překážky.

V neděli závodníci běželi celou stometrovou trať, která obsahovala i dvě velice obtížné překážky. Extreme a poslední překážka Vlna se stala mnohým závodníkům osudná a nedokázali jí zdolat.

Prohlédněte si mojí reportáž, a uvidíte sami, jak vypadal Predator Challenge 2015!