11 tipů pro novomanžele

15. února 2018, 9:02


Rád bych se s vámi podělil o pár tipů, jak se připravit na portrétní fotografování během vaší svatby. Ještě než začnete, myslete na to, že se na fotografie budou dívat vaši blízcí a vy, třeba i za dvacet let.   

Vzpomeňte si, co se vám líbí a co děláte rádi. Probereme spolu, že se vám líbí třeba fotky, kde se držíte za ruku, objímáte nebo skáčete radostí.

Foťte se tam, kde to máte rádi. Tam kde jste se poznali, kde Vás požádal o ruku, kam chodíte se psem nebo v Plzni u Andělíčka.

Naplánujte focení na ten správný čas. S novomanžely předem promýšlíme, kdy bude nejlepší dělat portrétní fotografie. Plánované focení při západu slunce bude určitě lepší, než během shonu před obřadem.

Připravte se na počasí. Někomu prší štěstí, jiný má nebe bez mráčku. Od mokrého účesu Vás uchrání půjčený deštník. Sluneční brýle šetří Vaše oči, když nebudeme právě fotit.

Usmívejte se. Svým klientům dávám předsvatební úkol. Vždy jsou trochu překvapeni, ale nakonec mi děkují. Vyzkoušejte si usmívat se na sebe před zrcadlem a zjistíte, jak se sami sobě líbíte. Vždy je lepší vědět předem, že když se příliš smějete, moc přivíráte oči, a to Vám tak úplně nesluší.

Dolaďte líčení a zkontrolujte účes. Nezapomeňte vzít lak na vlasy, rtěnku a make up s sebou.

Buďte v pohodě. Ženichové bývají nervózní a občas se jim objeví na čele kapka potu. Buďte připraveni a mějte po ruce látkový kapesníček pro otření čela.

Přibalte si pití. Při fotografování jsou novomanželé plni emocí. Příprava před obřadem bývá dlouhá, a proto je dobré na focení mít malou láhev s vodou.

Nezapomeňte na koníčky. Máme různé záliby, a tak proč neudělat vtipnou fotku nevěsty s fotbalovou šálou, když rád chodím na fotbal?

Rozdělte svědkům úkoly. Kdo bude mít po ruce rtěnku, láhev s vodou, kapesníček nebo fotbalovou šálu? No přece svědci. Oni vám se vším pomohou, podrží, odvezou. Ale pokud budete na focení sami dva, ještě více se uvolníte a užijete si to. Já vám láhev s vodou a rtěnku na rty rád uložím do fotobrašny, abychom mohli fotit i po cestě. Kolikrát tak vznikají krásné fotografie, které nemáme ani v plánu.

Zabavte svatební hosty. Není nic horšího, než když se vás kamarádi při focení snaží rozesmát. Občas je to legrace, ale během focení portrétů budou určitě všichni radši popíjet pivo, než stát a čekat, až se vyfotíte.